Egypten - onsdag den 21. februar 2001


Hotellet by daylight

Tilbage

Solen skinnede atter fra en skyfri himmel - ganske som den har gjort det under hele vores ophold.

Morgendagens hjemrejse begyndte at ulme i baghovedet, men tankerne blev snart skubbet til side af et af dagens højdepunkter: morgenmads-buffet'en. Ungerne nød dette måltid meget, især fordi de var friske på denne tid af dagen - hvor de om aftenen var trætte og møre.

Efter morgenmaden ville jeg på fotooptagelse på hotellets øverste etager, mens de andre gjorde klar til feriens sidste strandtur.

Snart lå vi alle på stranden og slikkede sol. Sædvanen tro blæste det lidt og "strandpersonalet" sørgede for ekstra madrasser til at stille op af sengene som læskærme. Så var det bare dejligt!

Efter et par timers sol, små gåture, henten is osv., kaldte maverne på en frokost, der blev indledningen af jagten på rester og slatter. Vi kunne dog konstatere, at vi havde fået mere end rigeligt med hjemmefra, så vi led ingen nød.

Far og jeg ville prøve lykken hos vores lokale ølforhandler, for vi skulle have nogle egyptiske øl med hjem til Danmark. Handleren havde ikke nogle øl, men lovede os, at skaffe nogen til senere på dagen.

Vi havde 3 film liggende, der skulle fremkaldes, og vi valgte at prøve lykken ved en Kodak-forretning, der lå lige syd for Grand Resorts forretningskompleks.  Prisen var 10 LE for fremkaldelsen af en film og 0,85 pr. papirkopi. ´Vi fik handlet os til en rabat på 20 % ved at bestille 2 sæt billeder. Derudover kunne vi få en stor forstørrelse af et af billederne. Hvis kvaliteten var i orden var det meget rimelige priser i forhold til Danmark.

En time senere kunne vi hente resultatet og vælge et billede til forstørrelse. Den blev lavet med det samme og resultatet var meget flot, synes vi. Vi havde valgt et motiv fra solopgangen ved Det Røde Hav. Totalt set så var kvaliteten af billederne bedre end hvad jeg tidligere har set fremstillet i Sydeuropa men ikke helt på højde med, hvad vi er vant til i Danmark. Men det var nu alligevel sjovt at få billederne mens man er på ferien og vi ville gentage succes'en med de sidste 2 film, vi havde i vores kameraer.

Aftensmaden blev atter ledsaget af vin. Det var jo sidste aften, så det var vel på sin plads! Efter maden var der for en gang skyld lidt variation, idet jeg skulle vise de andre de steder på hotellets øverste (5.) etage, hvor jeg havde fotograferet til morgen. Samtidig ville vi forsøge at tage nogle aftenbilleder, hvilket som regel mislykkes, når man kun har et idiotsikkert kamera uden en masse indstillingsmuligheder.

Aftenen blev afsluttet med at lade proppen fra den italienske skumvin, som vi havde købt i Aka, springe. Proppen sprang perfekt ud fra terassen og ud på fliserne foran os. Der gik mindre end 10 sekunder, så havde 2 vagter samlet proppen op igen!

Som sædvanlig nåede vi i seng en times tid før midnat!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17